BUUNSHIN

will be playing at the brand new drum ’n Bass festival DOPA in Rotterdam!

Buunshin - DOPA

Buunshin: een onbekende DJ totdat hij zijn debuut EP dropte in 2019. En die was heftig! Met een echt technisch en verfijnd geluid heeft hij de aandacht van veel mensen en producers getrokken.

De naam “Buunshin” is afgeleid van het Japanse woord “bunshin” en betekent zoiets als “lichaam”, “belichaming” of “alias”. Hij besloot een letter aan het woord toe te voegen voor een betere zoekmachine optimalisatie, wat best belangrijk is in het internettijdperk. Sterker nog, dat is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste om te doen als producent, aangezien communicatie vooral afhankelijk is van sociale media.

Als een van de weinige artiesten van DIVIDID staat hij heel dicht bij de twee oprichters Abis en Signal. Hoewel zijn stijl overeenkomsten kan hebben met het geluid van deze artiesten, zoals rollende drums, dunne hi-hats, technische baslijnen en een typisch gebruik van witte ruis, heeft hij de meeste van zijn kennis opgedaan via online content. “Als je zulke goede vrienden bent als ik met Jonathan en Mark, heb je de neiging om veel over muziek te discussiëren en heb je de neiging om veel van je favoriete nummers te delen. We kwamen erachter dat we over veel onderwerpen, vooral muziek, dezelfde mening delen. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben ze me niet veel geholpen om beter te worden in muziek, afgezien van het aanwijzen van een paar details”.

SO WHAT ARE YOU WAITING FOR

Get your tickets for DOPA festival now!