MULTIPLEX

Multiplex will be playing at the brand new drum ’n Bass festival DOPA in Rotterdam!

Multiplex - DOPA

Multiplex is een werkelijk unieke MC, een divers lyrisch kanon dat gegarandeerd elk publiek zal laten stuiteren. Zijn achtergrond als punk/rockzanger en zijn kennis van Drum and Bass en Jungle-muziek zorgen ervoor dat hij zich aan elk optreden kan aanpassen. De Nederlandse kraakscene was de toegangspoort voor Multiplex. Hij bevond zich op een illegale rave waar hij voor het eerst miss Jungle ontmoette, met haar danste en verliefd werd. Deze inspiratie leidde tot het organiseren van een feest met vrienden onder de naam ‘Cultural Evolution’ – wat meteen een hit was. Dit evenement versmolt met ‘Utreg Massive’ waar Multiplex uiteindelijk samenwerkte met Chakra MC.

Vanaf dat moment begon Multiplex aan zijn zoektocht om de beste artiest te zijn die hij maar kon zijn, waarbij hij zichzelf uitdaagd en pusht elke keer dat hij optreedt. ‘Een van de meest enthousiaste, energieke MC’s die ik op het podium heb gehad’ – Bart Putman (Haagenbasz). Nadat hij vanuit zijn basis in Utrecht op bijna elke grote locatie in Nederland had gespeeld, ontmoette hij Black Sun Empire die ervoor koos om Multiplex hun vaste MC te maken voor ‘Blackout’. Multiplex heeft sindsdien op nog veel meer plekken een onderkomen gehad, waaronder: Kaputt! (NL), Vandal Crew (FR), Korsakov (NL), Cheeky Monday (NL), NoizeSuppressor (IT) & Roots (UK).

Na deze ervaringen ging het in een stroomversnelling voor Multiplex en binnen een paar jaar MCed hij met namen als Andy C (UK), Noisia (NL) Aphrodite DJ (UK), Mefjus DJ (UK), Icicle (UK) & Congo Natty (UK). Om een ​​paar hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe te noemen, speelde hij op Lowlands in 2013 voor 15.000 mensen en voor 85.000 mensen op Dominator Festival in 2016.

Wat is de toekomst van Multiplex?

Sinds de start van zijn MC-carrière in 2004 blijft hij gefocust op het innoveren van zijn techniek en het op peil houden van het werktempo. In veel opzichten is het nog maar net begonnen voor deze multi-getalenteerde, multi-genre, Multiplex!

SO WHAT ARE YOU WAITING FOR

Get your tickets for DOPA festival now!